Politika privatnosti

Politikom privatnosti SMARTLAB SHOP d.o.o., Maksimirska cesta 132,10 000 Zagreb, OIB 03719381415 štiti privatnost svojih klijenata i iskazuje brigu za njihove osobne podatke tragom Opće EU Uredbe o zaštiti osobnih podatka 2016/679/EZ (Uredba) i Zakona o provođenju Opće EU uredbe o zaštiti osobnih podataka NN 42/2018. Politikom privatnosti Bukal elektronika d.o.o. obvezuje se obrade osobnih podataka provoditi isključivo prema načelima Uredbe.

Osobni podaci: Prema Uredbi, osobni podaci su – svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi („ispitanik”), a pojedinac ili ispitanik kako ga zove Uredba, čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno.

Obrada: Prema Uredbi, obrada znači – svaki postupak ili skup postupaka koji se obavljaju na osobnim podacima ili na skupovima osobnih podataka, bilo automatiziranim bilo neautomatiziranim sredstvima kao što su prikupljanje, bilježenje, organizacija, strukturiranje, pohrana, prilagodba ili izmjena, pronalaženje, obavljanje uvida, uporaba, otkrivanje prijenosom, širenjem ili stavljanjem na raspolaganje na drugi način, usklađivanje ili kombiniranje, ograničavanje, brisanje ili uništavanje.

Prikupljanje podataka

SMARTLAB SHOP d.o.o., prikuplja isključivo osobne podatke koje kupac upisuje samostalno. Podaci se prikupljaju registracijom za korištenje web shop-a te kroz dostupne web forme za primanje obavijesti ˝newslettera˝ ili kontakt sa zaposlenicima tvrtke SMARTLAB SHOP d.o.o. Prikupljanje podataka nužno je za pružanje usluga web shop-a, naplatu i dostavu kupljenih roba i usluga te su oni prikupljeni temeljem uvjeta o korištenju.

Stvaranjem korisničkog računa i upravljanjem njime prikupljaju se podaci (ime, prezime, adresa e-pošte, poštanski broj, mjesto, adresa, telefonski broj I sl.)

Informacije prikupljene prilikom stvaranja korisničkog računa na web sjedištu tvrtke SMARTLAB SHOP d.o.o. koriste se na slijedeće načine:

  • Ime i prezime, adresu e-pošte koristimo za identifikaciju korisnika i ponovni pristup internet trgovini.
  • Adresu e-pošte koristimo za komunikaciju s Vama u slučaju nedovršene kupnje proizvoda, slanju obavijesti o dostupnosti proizvoda kojeg želite kupiti
  • Ime i prezime, adresu e-pošte, telefonski broj, poštanski broj, mjesto i adresa koristimo za obradu i praćenje narudžbe, uključujući dostavu proizvoda na navedenu adresu
  • Ime i prezime, adresu e-pošte, telefonski broj koristimo za upravljanje nesuglasicama u vezi kupnje

Navedeni podaci se prikupljaju isključivo zbog boljeg korisničkog iskustva i lakšeg korištenja naše internet trgovine.

Neke podatke prikupljamo automatski –  više možete pročitati u odjeljku web kolačići

Svrha i uvid

Osobni podaci koriste se isključivo u ranije navedene svrhe te će u postupku obrade biti dostupni vanjskim izvršiteljima obrade. Vanjski izvršitelji su renomirane organizacije iz EU koje SMARTLAB SHOP d.o.o. angažira za izvršavanje eksternaliziranih funkcija i to knjigovodstva, hostinga opreme i dostave (obART GRAF j.d.o.o., DPD, Overseas, GLS, Hrvatska pošta, DHL). Pored toga, temeljem zakonskih obaveza, osobni podaci biti će dani na uvid i predstavnicima nadležnih zakonskih tijela.

Korištenje kolačića (cookies) na web stranici

Kako bi se osigurao ispravan rad web stranice, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Isto čini i većina velikih web-mjesta.

Što su kolačići?

Kolačić je mala tekstna datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenom web-mjestu. S pomoću kolačića web-mjesto pamti vaše radnje i željene postavke (poput prijave, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz) tijekom duljeg razdoblja, pa ih nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web-mjesto odnosno pri pregledavanju njegovih različitih stranica.

Kolačići (cookies) su podaci poslani sa web stranice i spremljeni na korisnikov internet preglednik, u toku pregledavanja web stranice. Svakim korištenjem web stranice, preglednik šalje kolačiće natrag na server, kako bi informirao web stranicu o prethodnim aktivnostima korisnika.

Kolačići su dizajnirani kao pouzdani mehanizmi za pamćenje informacija (kao što su npr. proizvodi košarice), ili da bilježe druge korisnikove aktivnosti (klikanje na određene linkove, logiranje, posjećene stranice i sl..)

Na web stranici www.smartlab.hr u svrhu uvida u statistiku posjećenosti koristi se Google Analytics, koji omogućava uvid u posjećenost s izvora kao što su društvene mreže, e-mailovi, oglašivačke platforme, web tražilice i drugi online servisi i alati.

Ukoliko korisnik ne želi prihvatiti korištenje kolačića na web stranici www.smartlab.hr, može ih blokirati putem tipke na alatnoj traci koja se prikazuje u podnožju web stranice.

Blokiranje kolačića u internet preglednicima moguće je uz upute na linku http://www.thewindowsclub.com/disable-enable-cookies-internet-explorer.

Ukoliko korisnik nakon prihvaćanja ili blokiranja želi promijeniti postavke korištenja kolačića putem alatne trake na web stranici (ponovno ih prihvatiti ih ili blokirati), može to napraviti najprije brisanjem kolačića u svom internet pregledniku (višo o tome na https://www.lifewire.com/how-to-delete-cookies-2617981), nakon čega će se prilikom sljedećeg dolaska na web stranicu www.smartlab.hr alatna traka s informacijama i kolačićima ponovno pokazati.

Kako se kontroliraju kolačići?

Kolačiće možete kontrolirati i/ili izbrisati prema želji. Više informacija potražite na: aboutcookies.org. Možete izbrisati sve kolačiće koji su već pohranjeni na računalu, a postavke većine preglednika omogućuju blokiranje pohrane kolačića. Ako blokirate kolačiće, možda ćete pri svakom posjetu web-mjestu morati ručno prilagođivati neke željene postavke, a određene usluge i funkcije možda neće biti dostupne.

Čuvanje i zaštita

Osobni podaci biti će pohranjeni i obrađivani u zakonskom roku.

SMARTLAB SHOP d.o.o. provodi adekvatne zaštitne mjere za zaštitu podataka, ali ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije tijekom prijenosa na ili sa Internet stranice te ne može biti odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi. Uvijek dajemo sve od sebe da bismo zaštitili vaše osobne podatke i nakon što ih primimo strogim postupcima i sigurnosnim značajkama trudimo se spriječiti neovlašteni pristup podacima. Kako prijenos podataka putem interneta nije sasvim siguran, ne možemo garantirati sigurnost podataka poslanih na našu stranicu. Svaki prijenos kao takav izvršavate na vlastitu odgovornost.

Molimo primite na znanje da niti jedan website nije 100% siguran, mi težimo u potpunosti zaštititi vaše podatke, ali ne možemo garantirati potpunu sigurnost. Pored toga, niti jedno računalo nije 100% sigurno od hakiranja ili neželjenog preuzimanja te preporučujemo da koristite sve dostupne mjere za osiguranje vlastitog računala i pretraživača.

U skladu s Općom EU uredbom 2016/679/EZ od 27.travnja 2016..

Prava ispitanika

Ispitanici imaju pravo na informaciju, ispravak osobnih podataka, njihovo brisanje te povlačenje privole.

Informacija, ispravak, brisanje – kako bi ste ostvarili svoje pravo na informaciju, ispravak netočnih podataka ili njihovo brisanje, molimo javite se na [email protected].  Vaš zahtjev biti će riješen u najkraćem mogućem roku.

Ispravak – kako bi ste promijenili netočan podatak, ulogirajte se vašim korisničkim računom i sami izvršite potrebne promjene.

Brisanje – kako bi ste zatražili brisanje svojih osobnih podataka, molimo javite se na [email protected]

Napominjemo da iako ste zatražili brisanje, obrisati ćemo samo podatke koje ne moramo čuvati temeljem ugovorne i zakonske obaveze. Vaš zahtjev biti će riješen u najkraćem mogućem roku.

Eksport podataka u standardnom formatu – po zahtjevu ispitanika mi ćemo u najkraćem roku sve vaše osobne podatke koje pohranjujemo eksportirati u xml format te ih isporučiti.

Povlačenje privole – ako više ne želite primati naš newsletter molimo da nam se javite na [email protected]

Košarica
U košarici nemate proizvoda!
Nastavi kupovati
0
Odaberite polja za prikaz.
  • Fotka
  • Šifra
  • Ocjena
  • Cijena
  • Stanje
  • Raspoloživost
  • U košaricu
  • Opis
  • Sadržaj
  • Težina
  • Dimenzije
  • Dodatne informacije
  • Karakteristike
  • Prilagođena polja
Click outside to hide the compare bar
Usporedi
Lista želja 0
Pogledaj listu Nastavi kupovati