Akcija!

Samsung DeX Station MG950

Gotovina:

749,00 kn 299,00 kn

Kartice (do 12 rata):

328,90 kn

Cijena za gotovinu odnosi se na plaćanje: gotovinom, virmanom, karticom (jednokratno) i plaćanje pouzećem

Ako često putujete i ne želite sa sobom nositi prijenosno računalo, Samsung DeX je odličan izbor zbog kompaktnosti. Također, ako kod kuće nemate računalo, a povremeno vam treba za uređivanje slika ili teksta ili jednostavno želite svoj glupi televizor pretvoriti u pametni, DeX je opet zgodan gadget.

BESPLATNA dostava za narudžbe iznad 500,00 kn.

Opis

Što je Samsung DeX station i kako funkcionira?

 

Iako mobiteli kod većine ljudi mobiteli još uvijek ne mogu u potpunosti zamjeniti računalo, Cijena koju izdvajamo za njih trebala bi zapravo opravdati tu namjenu. Ako na računalu samo surfate Internetom, radite u Office programima i pišete e-mailove, vjerojatno ste primjetili da sve to možete lako obaviti i preko svog mobitela već neko vrijeme. Primjetio je to i Samsung i pokušao ponuditi rješenje za takav, veći dio tržišta u obliku Samsung DEX-a.

Samsung DEX je dock (postolje) koji služi kao veza između monitora i ostale preiferije sa Samsung mobitelom, čije se sučelje pretvara u potpuno desktop iskustvo. Za početak recimo nešto o DEX-u. Radi se o malom uređaju, zanimljivog i praktičnog izgleda. Ima HDMI port za spajanje sa monitorom, utor za Ethernet, te dva USB porta, koji su nažalost USB 2.0. Tu je i USB-C utor koji služi za napajanje. Osim toga, Samsung je pametno postavio i rupe za ventilaciju, kako se mobitel ne bi pregrijao u ovakvom načinu rada.

Samo sučelje po izgledu, ali i funkcionalnosti podsjeća na Chromebook, pa ako ste ga ikad koristili lako ćete se snaći. Samsung je dodao i nekoliko svojih korisnih aplikacija. Također, klasične desktop funckije poput multiwindowa i mijenjanja veličine prozora je dostupno za većinu aplikacija. Sve u svemu sučelje je jako intuitivno i svatko tko je koristio bilo kakav desktop OS lako će se priviknuti na Samsung Dex.

Izgleda atraktivno pokrenuti Android igre preko velikog zaslona monitora

Cijela stvar funkcionira jako zadovoljavajuće i multitasking nije problem. U jednom trenutku smo imali otvorenih nekoliko Chrome tabova sa upaljenim Youtube videom, te radili u Wordu. Mobitel nije pokazao nikakve znakove zastajkivanja i manjka snage. Smatramo da je upravo to scenarij za koji većina ljudi koristi PC, dok je sada jasno da takav rad može preuzeti i mobitel.

Naravno, dok se korisitite Dexom mobitel i dalje ostaje funkcionalan te može primati i odgovarati na pozive i poruke i sve ostale notifikacije. Samsung Dex predstavlja zanimljivu alternativu desktop PC-u koja bi mogla zanimati široku publiku.

 

Dodatne informacije

Brand

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Samsung DeX Station MG950”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *